Iskanje Iskanje

POMEMBNO OBVESTILO UPORABNIKOM JAVNIH PARKIRNIH POVRŠIN V MOL

Datum

Sobota, 31. 12. 2022

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. obvešča vse uporabnike javnih parkirnih površin v Mestni občini Ljubljana, kjer se parkirnina plačuje na parkomatih, urbanomatih in preko mobilnih aplikacij, da se s 1. 1. 2023 v primeru neplačane parkirnine spremeni višina dnevne parkirnine za osebna vozila iz trenutnih 12,00 EUR na 20,00 EUR.

Dnevna parkirnina se spreminja na podlagi Odloka o spremembah Odloka o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana (Uradni list RS, št. 137/2022 z dne 28. 10. 2022) (v nadaljevanju Odlok).

Sporočamo vam tudi novost, da s 1. 1. 2023 začne veljati določba Odloka o spremembah Odloka (Uradni list RS, št. 184/21 z dne 26. 11. 2021), po kateri se zoper neplačnika dnevne parkirnine v pisnem predlogu za začetek postopka o prekršku Mestnemu redarstvu hkrati poda tudi premoženjskopravni zahtevek.

 Način plačila parkirnine ostaja nespremenjen. Plačilo se lahko izvede na parkomatu z gotovino, in sicer s kovanci petih različnih vrednosti oziroma apoenov (2€, 1€, 0,50€, 0,20€ in 0,10€), z SMS aplikacijo ali preko mobilne aplikacije Urbana in Easypark. Plačilo je možno tudi z uporabo plačilnega sistema Valu in z enotno mestno kartico Urbana. Način plačevanje parkirnine na parkomatu je predstavljen tudi na spletni strani: https://www.lpt.si/parkirisca/informacije-za-parkiranje/placilo-parkirnine

Nedelujoč parkomat ali urbanomat ni in ne more biti razlog za neplačilo parkirnine in pomeni kršitev Odloka, saj lahko parkirnino vedno poravnate preko mobilne aplikacije.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Center za upravljanje prometa, tel. št. (01) 320 54 54.

Za tovorna in bivalna vozila ostaja višina dnevne parkirnine nespremenjena.

Lep pozdrav


Obvestilo Lpt1

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.