Iskanje Iskanje

Obvestilo za javnost - EasyPark

Datum

Torek, 22. 2. 2022

V Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. bomo s 1. marcem 2022 v Mestni občini Ljubljana omogočili plačilo dnevne parkirnine na javnih parkirnih površinah ob vozišču občinske ceste, kjer se parkirnina plačuje na parkomatih, z mobilno aplikacijo ponudnika EasyPark.

 Mobilna aplikacija deluje tako na operacijskem sistemu iOS kot Android in si jo lahko naložite:

-     za Android naprave v Google Play,

-     za Apple naprave v App Store,

Mobilno aplikacijo uporabljajo v več kot 27 državah oz. 3.200 mestih po svetu, voznikom pa omogoča načrtovanje, iskanje in plačevanje uporabe parkirnega mesta. Uporabniki bodo lahko plačali parkirnino »po porabi« z izbrano plačilno metodo (kreditno kartico Visa, Mastercard, Diners ali sistemom PayPal), obenem bodo lahko tudi podaljšali parkiranje na daljavo.

V primeru plačila parkirnine z novo mobilno aplikacijo uporabnik parkirnino poravna upravljalcu parkirišča skladno z veljavnim cenikom, dodatno pa se obračuna tudi strošek (provizija) uporabe aplikacije, ki jo obračuna in prejme podjetje EASYPARK SI d.o.o. Višina provizije znaša minimalno 0,10 € z DDV oziroma 15 odstotkov od vrednosti parkirnine, vendar ne več kot 1.9 €.

 Uporabnikom še vedno ostajajo na voljo vsi dosedanji načini plačila parkirnine, kjer se plačilo izvede brez provizije. Parkirnino lahko poravnajo na obstoječi mobilni aplikaciji Upark ter sistemu Urbana SMS. Ravno tako lahko to storijo tudi na parkomatih, kjer se kot plačilno sredstvo uporabljajo kovanci, kartica Urbana in Valu (Moneta).

 Nova mobilna aplikacija EasyPark pomeni dodatno možnost plačevanja parkirnine.

 Navodila o poteku plačevanja z aplikacijo bomo nalepili tudi na parkomate.

 Več informacij o storitvi in splošnih pogojih mobilnega plačevanja je na voljo na naslednji povezavi: https://easypark.si .

App Easy Park

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.