Iskanje Iskanje

Izdaja parkirnih dovolilnic za leto 2024

Datum

Sreda, 29. 11. 2023

Prebivalke in prebivalci Ljubljane bodo od 4. 12. 2023 do 29. 2. 2024 lahko v prostorih MU MOL, Mačkova ulica 1, pridobili parkirno dovolilnico za leto 2024. Izdaja dovolilnic bo potekala enako kot lansko leto, po predhodnem naročilu na spletni strani https://narocanje.lpt.si.

Za stanovalce s stalnim in začasnim prebivališčem

V Mestni občini Ljubljana stanovalcem nudimo cenovno ugodno pridobitev parkirne dovolilnice. Ta omogoča časovno neomejeno parkiranje na javnih površinah, ki so za to določene, vendar pa dovolilnica ne zagotavlja prostega parkirnega mesta. 

V CONI 1 so do dovolilnic za parkiranje upravičeni samo stanovalci s stalnim bivališčem za lastna vozila na območju cone, v CONAH 2 in 3 pa tudi  stanovalci z začasnim prebivališčem za lastna vozila na območju omenjenih dveh con.

Kkk

Kje in kako pridobiti dovolilnico?

·        obdobje izdaje dovolilnic

Dovolilnice bomo izdajali v obdobju od 4. 12. 2023 do 29. 2. 2024 vsak delovnik med 7. in 17. uro. V obdobju 6. 1. 2024 do 29. 2. 2024 pa bomo izdajo dovolilnic zagotavljali tudi vsako soboto med 9. in 14. uro.

·        Spletna rezervacija termina za izdajo dovolilnice

Uporabnik bo z registracijo na spletnem portalu https://narocanje.lpt.si videl razpoložljive termine in si rezerviral svoj termin. Po izboru termina na SMS-sporočilo in elektronski naslov dobi potrditev rezervacije, en dan pred rezerviranim terminom pa v obliki SMS-a opomnik za rezerviran termin.

Pri določitvi termina bo izbiral med možnostmi »podaljšanje dovolilnice« ali »nova pridobitev dovolilnice«.

Nenaročene stranke se lahko zglasijo kadarkoli, vendar bodo prednost imele naročene stranke, nenaročene pa bodo napotene na spletno naročanje oziroma bo za njih rezervirana zadnja ura v dnevu.

·        Sprememba lokacija izdaje dovolilnic

Dovolilnice bomo izdajali v pritličju prostorov MU MOL na Mačkovi ulici 1.

Cene parkirne dovolilnice

CONA 1, dovolilnica 100 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse (pridobiti je možno le eno dovolilnico na stanovanje)

CONA 2, prva dovolilnica 100 EUR, druga dovolilnica 200 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse

CONA 3, prva dovolilnica 60 EUR, druga dovolilnica 120 EUR, tretja dovolilnica 180 EUR + 4,50 EUR za plačilo upravne takse

Stanovalci morajo imeti s seboj:

⦁ veljavno prometno dovoljenje; 

⦁ osebni dokument;

⦁ številko stanovanjske enote (št. stanovanja), dodeljene s strani GURSA;

⦁ potrdilo o začasnem prebivališču, ki se ga pridobi na Upravni enoti (za stranke z začasnim prebivališčem) 

Plačilo je možno izključno s plačilnimi karticami (BA, Maestro, Karanta, Visa in Mastercard).

Menjava obstoječe dovolilnice za tekoče leto

V primeru menjave vozila tekom koledarskega leta, ko je stranka že pridobila parkirno dovolilnico, je to mogoče zamenjati za novo dovolilnico z novo registrsko označbo vozila ob upoštevanju izpolnjevanja pogojev za pridobitev parkirne dovolilnice. Pri menjavi dovolilnice je staro dovolilnico treba vrniti pristojnemu organu. Strošek upravne takse menjave dovolilnice znaša 4,50 EUR.

Če parkirno dovolilnico izdamo med letom, velja do konca januarja prihodnjega leta, takso pa obračunamo sorazmerno po mesecih glede na obdobje uporabe parkirne dovolilnice v koledarskem letu.


Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.