Iskanje Iskanje

Po Primorsko - Kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice

Datum

Sreda, 20. 9. 2023

Ura

Od 11:00 do 16:00

Lokacija

Odpri v Google Zemljevidu

V sredo, 20. septembra 2023, bo od 11. do 16. ure na Pogačarjevem trgu v Ljubljani že osmič zapored potekala tradicionalna vinsko kulinarična promocijska prireditev Po primorsko, ki jo pripravljajo primorska živilska podjetja in zadruge skupaj z Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Prireditev poteka od leta 2015 in se odvija v času, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Primorska podjetja in zadruge s skupnim nastopom prikazujejo pestrost in bogastvo dežele, ki se odraža v kakovostnih domačih izdelkih in vinih.

 Primorska je od nekdaj polna temperamenta, kar daje primorskim jedem in vinu poseben pečat. Na prireditvi bomo poskrbeli za preplet odlične primorske gastronomije in vinske ponudbe. Na stojnicah boste lahko brezplačno poskusili mlečne izdelke Mlekarne Planika Kobarid, izdelke in testenine podjetja Mlinotest iz Ajdovščine, ribje dobrote, ki jih ustvarjajo v Delamarisu, piščančje jedi Pivka Perutninarstva in mesne dobrote podjetij Kras Sežana, Kmetijske zadruge Tolmin in Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija. K pokušini vas bodo pritegnila tudi primorskega sonca polna vina vinskih kleti Vinakras Sežana in Kleti Brda. Živila, ki jih boste poskusili, boste lahko tudi kupili in se z njimi doma razvajali s prijatelji. Vse skupaj pa bomo še dodatno začinili s pristno primorsko glasbo, uglednimi gosti in obilico dobre volje.

 

Več o dogodku na Po primorsko.


Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.