Iskanje Iskanje

DOBRA VAGA

DOBRA VAGA

Kontakt: 030 310 104

Instagram: dobravaga

Facebook: dobravaga

Spletna stran: dobravaga.si

 

-      Ponudba

Prodaja umetniških del, samostojne in skupinske razstave mladih lokalnih umetnic in umetnikov

 

-      Dodatna storitev

Umetniške rezidence, mednarodna sodelovanja, zin čitalnica, delavnice in izobraževalni program s področja umetnosti in kulture.

 

-      Zgodovina

Galerija in projektni prostor DobraVaga je maja 2016 naselila del vzdolžnega prostora neposredno ob Ljubljanici, ki ga je Jože Plečnik prvenstveno zasnoval kot ribjo tržnico. Od leta 2016 vztrajno raste naša prepoznavnost, število umetnic in umetnikov, s katerimi zavzeto sodelujemo, število njihovih razstav in prodanih umetniških del. Naše razstave so vedno dobro obiskane, vedno znova pa nas veseli, ko lahko svojo ponudbo pripeljemo tudi izven galerije in ob posebnih priložnostih predstavimo produkcijo naših umetnic ter umetnikov na kakšni stojnici ali drugi javni površini, ki jih oživlja mestna tržnica. Od začetka delovanja galerije je bil naš cilj, da se vključimo v živahno dogajanje prostora, ki nas obdaja, hkrati pa vanj pripeljemo nekaj drugačne svežine in tako marsikomu popestrimo tržniško izkušnjo. 

 

-      Zakaj smo posebni?

Kot galerija smo netipičen del tržnice, kot del tržnice pa netipična galerija. V razstavne namene uporabljamo infrastrukturo ribje tržnice in smo tako nekakšno nesluteno nadaljevanje zgodovinske povezave med tržnico in umetnostjo. Obenem pa smo posebni tudi v tem, da smo zapolnili praznino, ki so jo v Ljubljani dolgo čutili šolajoči se in uveljavljajoči se mladi umetniki. Naša galerija zanje zdaj pomeni priložnost za prve razstave, prvi stik s profesionalnim umetniškim prizoriščem, prvo prodajo del in prvo priložnost, da o svojem delu tudi javno spregovorijo. Ob vsem tem jih na vsakem koraku podpira naša ekipa, pomembno podporo pa jim dajete tudi naše obiskovalke in obiskovalci z ogledom njihovih razstav in nakupom njihovih del, saj je pri nas avtorjem namenjenih kar 80% prodajne cene. 

 

-      Življenski moto?

Poslanstvo galerije DobraVaga je v podpori in omogočanju razvoja mladih lokalnih umetnic in umetnikov. V tem je tudi vodilo galerijske ekipe, ki se skupaj z galerijo in sodelujočimi avtorji razvija tudi sama. S programom, zanosom in energijo bogatiti ljubljansko umetniško prizorišče, obenem pa vsakih znova segati še širše in delati še bolje – tako delujemo in za to si bomo prizadevali še naprej. 


Dobravaga D  Lotric 5

© D. Lotrič

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.