Iskanje Iskanje

P+R Dolgi Most

Opis

Sistem P+R (angleško izraz : park and ride, slovenski izraz: parkiraj in se pelji z avtobusom) je kombinacija zasebnega in javnega prevoza. P+R sistem omogoča, da se uporabnik do pomembnejših točk na obrobju mesta oziroma do glavnih mestnih vpadnic pripelje z osebnim vozilom, pot v mesto pa nadaljuje z javnim prevozom.

Parkirišče P+R Dolgi most se nahaja ob Tržaški cesti na jugozahodnem obrobju mesta Ljubljane od koder se v središče Ljubljane odpeljete z mestnim avtobusom številka 1, 1B in 6.

Parkirišče je opremljeno z Urbanomati in video nadzornim sistemom.

Na parkirišču P+R je skupaj 357 parkirnih mest za osebna vozila, od tega je 11 parkirnih mest namenjenih gibalno oviranim osebam oz. invalidom, šest parkirnih mest je namenjenih polnjenju električnih vozil, 11 parkirnih mest pa parkiranju osebnih vozil staršev z otroki.

Poleg tega je na parkirišču P+R 10 parkirnih mest za parkiranje bivalnih vozil in 11 parkirnih mest za parkiranje avtobusov.

Cena parkiranja

Od ponedeljka do nedelje uporabniki parkirišča P+R s plačilom parkirnine v višini 1,30 evra pridobijo pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom. Plačilo velja 24ur od nakupa. V cene parkirnin je vključen DDV v višini 22%.

Za uporabnike dolgotrajnega parkiranja na parkirišču P+R je določena enotna tarifa v višini 5 evrov na dan. Plačilo velja 24 ur od datuma nakupa za največ 7 dni.. V cene parkirnin je vključen DDV v višini 22%.

Na parkirišču P+R je določena enotna tarifa za bivalna vozila v višini 10 evrov za 24 ur ali dan do največ 7 dni. Na Urbanomatu plačate tudi pavšal za vodo, elektriko in greznico v višini 10 evrov. 

Parkirnino je možno plačati na Urbanomatu z gotovino, kartico Valu ali kartico Urbana. Navodila za plačilo parkirnine na Urbanomatu najdete tukaj.

Cenik in delovni čas vam je na voljo tukaj.

Dolgi Most Dron 1

Dolgi Most 1

Lokacija

Odpri lokacijo v Google Maps

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.