Iskanje Iskanje

P+R Stanežiče

Opis

Sistem P+R (angleško izraz : park and ride, slovenski izraz: parkiraj in se pelji z avtobusom) je kombinacija zasebnega in javnega prevoza. P+R sistem omogoča, da se uporabnik do pomembnejših točk na obrobju mesta oziroma do glavnih mestnih vpadnic pripelje z osebnim vozilom, pot v mesto pa nadaljuje z javnim prevozom.

Parkirišče P+R Stanežiče se nahaja ob Celovški cesti na severnem obrobju Ljubljane. Na parkirišču parkirate in se v center Ljubljane odpeljete z mestnim avtobusom številka 1 in 15.

Parkirišče je opremljeno s šestnajstimi shrambami za električna kolesa in šestimi polnilnicami za električna kolesa, Urbanomatom in video nadzornim sistemom.

Na parkirišču je skupaj 415 parkirnih mest, od tega je 340 parkirnih mest namenjenih parkiranju osebnih vozil po sistemu P+R in dolgotrajnemu parkiranju, 15 parkirnih mest je namenjenih bivalnim vozilom, 20 parkirnih mest je namenjenih invalidnim osebam, 2 parkirni mesti sta namenjeni vozilom taxi, 24 parkirnih mest je namenjenih brezplačnemu parkiranju do 30 minut, 6 parkirnih mest za vozila na električni pogon in 8 parkirnih mest je namenjenih parkiranju motornih koles.

Obratovalni čas parkirišča za dolgotrajno parkiranje je od ponedeljka do nedelje.

Cena parkiranja

Od ponedeljka do nedelje uporabniki parkirišča P+R s plačilom parkirnine v višini 1,30 evra pridobijo pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom. Plačilo velja 24 ur od nakupa. V cene parkirnin je vključen DDV v višini 22%.

Za preostale uporabnike parkiranja na parkirišču P+R je določena enotna tarifa v višini 5 evrov na dan. Plačilo velja 24 ur od datuma nakupa za največ 7 dni. V cene parkirnin je vključen DDV v višini 22%.

Na parkirišču Stanežiče je določena enotna tarifa za bivalna vozila v višini 10 evrov za 24 ur ali dan do največ 7 dni. Na Urbanomatu plačate tudi pavšal za vodo, elektriko in greznico v višini 10 evrov. V cene parkirnin je vključen DDV v višini 22%.

Cenik in delovni čas vam je na voljo tukaj.

Pr Stanezice Dron 1

Pr Stanezice Dron 3

Lokacija

Odpri lokacijo v Google Maps

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.