Iskanje Iskanje

Obnova II. Plečnikove arkade

Datum

Ponedeljek, 26. 2. 2024

Obveščamo vas, da smo danes v ponedeljek, 26. februarja 2024, pričeli pripravljalna dela za pričetek obnove II. Plečnikove arkade. Pričetek obnove je predviden v petek, 1. marca 2024, v kolikor bodo pričetek dopuščale vremenske razmere. Rok za dokončanje del je 30. aprila 2024.

Obnova II. Plečnikove arkade bo zajemala obnovo strehe in menjavo strešnikov, obnovo fasade ter stavbnega pohištva.

Podjetje Gib Gradnje d.o.o. je glavni izvajalec za izvedbo tega pomembnega projekta. S svojimi izkušnjami in strokovnostjo bodo poskrbeli, da bo obnova potekala nemoteno, v skladu z visokimi standardi kakovosti ter skladno s smernicami in soglasji ZVKDS-ja.

Plečnikove Arkade predstavljajo pomemben arhitekturni biser, ki je bil postavljen pod zaščito zaradi svoje zgodovinske in kulturne pomembnosti. Obnova II. Plečnikove Arkade zaradi navedenega ni zgolj gradbeni projekt, temveč predstavlja tudi skrb za UNESCOVO svetovno dediščino. Kot pomemben del kulturne zapuščine bo obnova objekta zagotovila njegovo dolgoročno ohranjanje in spoštovanje njegove zgodovinske vrednosti.

Sledite naši spletni strani in družbenim omrežjem, kjer bomo redno objavljali posodobitve o napredku del, ki bo ohranila Plečnikovo zapuščino za prihodnje generacije.

Obnova Plecnikovih Arkad 1

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.