Iskanje Iskanje

Špica

O prostoru

Pristanišče na Špici (v nadaljevanju pristanišče) je umeščeno na Gruberjevem kanalu, ki je bil zgrajen med leti 1772 in 1780 in je namenjen hitrejšemu odtekanju odvečne vode z enega na drug konec Ljubljanice. Kanal je dobil ime po načrtovalcu Gabrijelu Gruberju.

Pristanišče zagotavlja 12 privezov za plovila, 1 servisni privez ter 2 priveza za potrebe Javne gasilske službe Mestne občine Ljubljana. Pristanišče je namenjeno vplutju in izplutju plovil, vkrcanju in izkrcanju potnikov ter natovarjanju in raztovarjanju blaga in tovora.

Pristanišče na Špici sestavljata:

  • širše območje pristanišča, ki je namenjeno javnemu delu pristanišča in obsega zelene površine, dostopne poti in del prostora lesene ploščadi ter
  • ožji del pristanišča, ki obsega spodnjo ploščad pomola, ki leži neposredno ob Grubarjevem kanalu in se konča na prvi stopnici lesene ploščadi. Namenjen je javnemu prometu ter privezu plovil.

Spica Razpis Splet 1

Spica 2

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.