Iskanje Iskanje

Dan odprtih vrat Evropskega potrošniškega centra Slovenija

Datum

Sreda, 15. 3. 2023

Ura

Od 09:00 do 17:00

Lokacija

Odpri v Google Zemljevidu

Evropski potrošniški center Slovenija, v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, na svetovni dan pravic potrošnikov 15. marca vabi na Dan odprtih vrat, ki bo potekal na osrednji Ljubljanski tržnici med 9:00 in 17:00 uro.

Namen Dneva odprtih vrat je obiskovalce opomniti, da imajo kot državljani Evropske unije in potrošniki na skupnem notranjem trgu vrsto pravic, ter jim omogočiti, da se z njimi seznanijo. Potrošnikom, ki so pri nakupih doma ali v tujini naleteli na težave in imajo s tem povezana vprašanja, pa na licu mestu podati odgovore, ki jih potrebujejo.

Posebej bomo izpostavili tudi novosti Zakona o varstvu potrošnikov, ki se je pričel uporabljati 26. januarja 2023, zato bodo poleg EPC Slovenija na dogodku prisotni tudi svetovalci sektorja za varstvo potrošnikov in konkurence na ministrstvu. Za informacije o številnih priložnostih državljanov v Evropski uniji pa se nam bodo pridružili predstavniki Hiše EU.

Na voljo bodo informativna gradiva in promocijski material, dogajanje pa bo spremljal pester program z Nikom Škrlecem, nagradnimi igrami s poučnimi vsebinami, foto kotičkom in še kakšnim presenečenjem.

V primeru, da bi želeli pogovor s predstavniki ministrstva ali EPC Slovenija, nam prosim to sporočite najkasneje 14.3.2023 do 12. ure.

Kontakt za medije: 01 400 3757

Vljudno vabljeni!


Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.