Iskanje Iskanje

GOSTILNA JAVORNIK

JAVORNIK ARKADE

Kontakt: 040 805 874

Instagram: @javornik:arkade

Facebook: #javornikarkade


-      Ponudba

Bistro Javornik Arkade ponuja pristno dolenjsko hrano, predstavljeno na sodoben način. Gostom nudimo bogat izbor hladnih predjedi, dnevnih toplih jedi ter naših posebnosti, kot so npr. hobotnica, sezamov hlebček iz krušne peči, hišna pašteta in hišni ravioli. Jedilnik sproti dopolnjujemo glede na sezone in sveže sestavine. Poleg hrane pa vam postrežemo tudi vrhunska vina in penine slovenskih vinarjev ter bogat izbor žganih pijač.

Metropolitan Bistro at Ljubljana Central Market. Gourmet experience & Great Wine & Spirits offer.

A bistro, born out of 60 year tradition of preparing dishes in the wood fired owen and hospitality, from a Restaurant Javornik, Rakovnik pri Šentrupertu.


-      Dodatna storitev (dostava na dom, catering,….)

Že več kot 20 let se ukvarjamo tudi s cateringom, pogostitvami na terenu, lahko na vaši izbrani lokaciji ali pri nas na Rakovniku, kjer v Hiši druženja sprejmemo do 120 oseb. Hiša druženja je nov prostor za druženje, ki ga odlikujejo kamen, les in steklo. Ob toplejših dnevih pa je druženje možno tudi na ograjenem vrtu ali pod bližnjim kozolcem, ki skupaj tvorijo celoto.

Hrano iz bistroja Javornik Arkade lahko naročite tudi preko Wolta oz. jo prevzamete osebno na lokaciji.


-      Zgodovina

Bistro Javornik Arkade je mlada »podružnica« priznane dolenjske gostilne Javornik, s 60 letno tradicijo, ki je poznana po pripravi jedi v krušni peči. V bistroju ponujamo nekaj jedi, po katerih nas naši stalni gostje že poznajo – npr. sezamov hlebček iz krušne peči ter hišna pašteta z zeliščnim maslom, in seveda tudi nekaj novosti, bodisi da gre za domače testenine ali pa mesne & ribje jedi.

Bistro Javornik Arkade v določenem pogledu sledi klasični definiciji bistroja, kjer se streže dobra hrana in dobra pijača in jo nadgradi s svojimi #hišnimi specialitetami in vrhunskimi vini.

Na tržnici smo prisotni od oktobra 2021 in verjamemo, da bomo tukaj še dolgo.


-      Zakaj smo posebni?

Naša posebnost so jedi iz krušne peči, gostoljubnost in tradicija, saj gostilniški rod na Rakovniku nadaljuje že četrta generacija. Oziramo se naprej in premikamo meje.


-      Življenski moto?

Pripravljeno z ljubeznijo in postreženo z nasmehom.

Javornik

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.