Prenova 3. in delno 4.arkade na Plečnikovi tržnici

V torek, 14.aprila 2020, bomo nadaljevali z obnovo Plečnikovih tržnic – obnova ostrešja in zamenjava strešne kritine na Plečnikovih tržnicah – 2. faza, v območju Arkade 3 in lože 2 (od Zmajskega mosta proti Mesarskemu mostu). Pripravljalna dela bodo potekala predvidoma 14 dni, nato se bodo začela glavna dela, ki bodo trajala predvidoma tri mesece.

Plečnikove tržnice so arhitekturni spomenik državnega pomena, zato bo prenova potekala v skladu s kulturno varstvenimi pogoji, ki jih je izdal Zavod za varstvo kulturne dediščine. Posebej oblikovane strešnike so izdelali v družbi Bramac. Poleg obnove ostrešja bodo dela obsegala še izvedbo zaščite s strelovodi, obnovo stavbnega pohištva, tlaka ter obnovo fasade.

Poseg sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Zaradi del bo na območju ob stebrih Arkade 3 in lože 2, med Mesarskim mostom in Zmajskim mostom postavljena zapora (kot prikazano na skici spodaj). Mimoidoče prosimo za previdnost in upoštevanje opozorilnih tabel na širšem območju gradbišča. Občasno bo moten tudi dostop do javnih sanitarij pod Mesarskim mostom ter dovoz do tržnice (na delu od Zmajskega do Mesarskega mostu). Omogočen pa bo prost prehod pod arkadami.

Pogodbeni izvajalec del je GIB GRADNJE d.o.o.